Олександр Гринчак прокоментував ситуацію з освітнім процесом в Одеському районі в ефірі телеканалу “Рада”

Спілкуючись з представниками ЗМІ у рамках телевізійного марафону «Єдині новини», начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак розповів про роботу закладів освіти Одеського району в умовах воєнного стану, зокрема, акцентував увагу на питаннях щодо відновлення учбових закладів, навчання під час опалювального сезону та під час блекаутів, облаштування укриттів тощо.

Він зазначив, що в Одеському районі за період війни внаслідок російської агресії постраждали 5 закладів загальної середньої освіти. Станом на сьогодні 4 заклади відновлено, 1 знаходиться на стадії ремонтних робіт.

Всі 225 закладів загальної середньої освіти готові до початку опалювального сезону, з них на централізованому опаленні – 141 ЗЗСО, на автономному опаленні – 84 ЗЗСО. У разі перебоїв з теплом навчання буде відбуватися у дистанційному режимі.

На випадок блекауту 217 з 225 шкіл Одеського району забезпечені 244 резервними джерелами живлення (генераторами). Наразі вирішується питання щодо доукомплектування шкіл генераторами.

Також начальник РВА поінформував про облаштування укриттів закладів освіти району. На ці цілі у 2023 році передбачено 441,9 млн. грн, з яких 390,8 млн – з місцевих бюджетів, а 51,1 млн. грн – з державного. Станом на 15.09.2023 року профінансовано 144,1 млн. грн. Також з Держбюджету громадам передбачена субвенція на створення безпечних умов в закладах загальної середньої освіти на реалізацію проектів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти.

З метою забезпечення освітнього процесу тим учням, які залишилися без навчального закладу, запропоновано 2 варіанти: або підвіз шкільним автобусом до найближчого працюючого в офлайн форматі закладу освіти, або дистанційна форма навчання.

«За необхідності всі заклади освіти Одеського району готові до дистанційної форми навчання. Педагоги забезпечені необхідною технікою, і в школах є доступ до Інтернету», – повідомив Олександр Гринчак.

https://t.me/Oleksandr_Grinchak_Odeska_RDA
Перейти до вмісту