29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані та вдячності.

Сьогодні в Одесі, за участі військового командування, керівництва області, Одеського району, міста, правоохоронців і представників громадськості пройшов ритуал покладання квітів до пам’ятника «Козацький Хрест» у секторі військових поховань на міському кладовищи.

“Боротьба проти російських окупантів згуртувала українську націю. На захист незалежності нашої держави стали жителі всіх, без винятку, регіонів нашої країни. За свободу ми платимо надзвичайно високу ціну. Тому щорічно в цей день ми згадуємо не лише тих, хто загинув під Іловайськом, адже пам’ять про борців та їхню звитягу є найвищою цінністю для національної ідентичності. Маємо зробити все, щоб зберегти та зміцнити пам’ять про усіх полеглих Героїв – Захисників і Захисниць, на багато поколінь вперед. Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України!” – сказав Начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Перейти до вмісту