Сьогодні в Чорноморську, за участі керівництва Одеського району, відбувся ряд урочистостей з нагоди Дня Конституції України

Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук, разом з головою Одеської районної ради Віталієм Барвіненком, Чорноморським міським головою Василем Гуляєвим і представниками громадськості взяли участь в церемонії покладання квітів до пам’ятника Кобзарю.

Звертаючись до учасників святкових урочистостей, які пройшли в Палаці Культури міста Чорноморськ, Начальник Одеської РВА наголосив, що з поваги до Конституції починається громадянське суспільство. З поваги до прав кожного починається країна, яку поважають і саме Конституція несе в собі головну надзвичайно цінну і гуманну ідею про те, що держава функціонує для людини!

Конституція України хоч і відносно молода, однак має унікальне історичне коріння, а наша держава – багатовікові конституційні традиції. Ще понад 300 років тому – у 1710 році була укладена Конституція Пилипа Орлика, одна з перших європейських конституцій нового часу, яку написав саме українець. Це був Маніфест, який на багато років випереджував свій час. День Конституції – це, безумовно, свято. Але воно дає ще й змогу для роздумів, роботи над помилками та підбиття підсумків. І такі підсумки треба робити сьогодні, задля того, щоб Конституція України дійсно стала оберегом державності та гарантом нашої незалежності” – сказав у своєму вітальному слові Начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Перейти до вмісту