Начальник Одеської РВА Юрій Крук взяв участь в оперативній нараді щодо ліквідації наслідків нічної атаки ворога на Одещину

Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук взяв участь в оперативній нараді щодо ліквідації наслідків нічної атаки ворога на Одещину, яку провів Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

В рамках наради обговорили ліквідацію наслідків та хід виконання відновлювальних робіт, надання усієї необхідної допомоги постраждалим людям та взаємодію всіх служб у відновленні зруйнованих та пошкоджених об’єктів.

Також обговорили план подальших заходів, у зв’язку з підривом дамби Каховської ГЕС та ліквідацію загроз, які можуть виникнути для мешканців Одещини.

Зокрема, це стосується заборони перебування цивільного населення на узбережжі Чорного моря, затоках, у внутрішніх морських водах в межах пляжних зон та на територіях пляжних зон. Також наголошено про недопущення в обіг свіжої риби та рибопродуктів дикого вилову з водойм, які мають пряме сполучення з Чорним морем і посилення заходів щодо перевірки відповідності безпечності харчових продуктів (м’яса, риби та морепродуктів) на продовольчих ринках та у торгових мережах; а також посилення ветеринарно-санітарного контролю та організації заходів з утилізації загиблих тварин, яких може винести на узбережжя.

Нагадуємо, що діє заборона щодо відвідування узбережжя Чорного моря та купання, але маємо посилити заходи у зв’язку з поточним станом техногенно-екологічної безпеки на території Одещини та зокрема Одеського району в результаті підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС” – зазначив Начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Перейти до вмісту