Начальник Одеської РВА Юрій Крук взяв участь у селекторній нараді

Сьогодні, 23 травня, начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук взяв участь у селекторній нараді, яка пройшла під головуванням в.о. голови Одеської обласної державної адміністрації Бориса Волошенкова, за участі керівників районних військових державних адміністрацій та голів територіальних громад.

Головні питання порядку денного:

  • організація та проведення національного мульти предметного тесту (НМТ);
  • забезпечення якісною медичною допомогою внутрішньо переміщених осіб Одеської області в умовах правового режиму воєнного стану;
  • стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області;
  • реформи, стратегії та програми розвитку агропромислового сектору Одещини;
  • стан реалізації на регіональному рівні державної політики з питань фізичної культури та спорту.

У своїй доповіді на селекторній нараді начальник Одеської РВА Юрій Крук доповів про загальну ситуацію в районі та наслідки ракетних обстрілів. Також проінформував про завершення формування бригад «Гвардії Наступу» та виконання завдання з формування окремого стрілецького батальйону «Чорноморська Січ», який вже відбув для проходження бойового злагодження та подальшого виконання завдань за призначенням.

Окремо Юрій Крук зазначив, що в районі тривають заходи з обстеження та облаштування фондів споруд цивільного захисту, а територіальними громадами реалізуються заходи з проектування та будівництва укриттів для забезпечення безпеки учнів у закладах освіти.

«З метою вирішення соціально-економічних питань в громадах Одеського району спільно з військовим командуванням готуються три спільних накази щодо забезпечення пасажирського сполучення через Дністровський лиман, наказ про деякі заходи до часткового доступу на ділянки узбережжя Чорного моря в місті Одеса та наказ про часткове зняття обмежень по плаванню маломірного флоту на річках Дністер та Турунчук. Ці накази дадуть можливість місцевим мешканцям та туристам частково користуватися маломірним флотом для того, щоб відвідувати улюблені маршрути по Дністру та Турунчуку, а також мати можливість заходити на Біле Озеро. Я вважаю, що це дуже важливо для розвитку туристичної галузі цієї місцевості. І враховуючи велике соціальне значення та з метою забезпечення альтернативного пасажирського транспортного сполучення між Білгород-Дністровським та Одесою, запуск катеру через Дністровський лиман дозволить мешканцям нашої області за 20-30 хвилин пересісти у Овідіополі на місцеві автобуси та дістатися Одеси приблизно за годину», – відзначив начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Також Начальник Одеської РВА вкотре наголосив, на своєчасності та якості надання допомоги і необхідних послуг ВПО, а також на важливості погашення заборгованості з виплати заробітної плати по Одеському району.

Юрій Крук сказав, що пріоритетними завданнями залишаються облаштування існуючих захисних споруд та модернізація і створення нових об’єктів там, де укриття відсутні. А також облаштування універсальних модульних містечок в громадах за рахунок перевиконання місцевих бюджетів.

По завершенню обласної селекторної наради Начальник Одеської РВА Юрій Крук провів нараду з поточних питань з головами громад Одеського району, за результатами якої були надані відповідні протокольні доручення.

Перейти до вмісту