Під головуванням заступника начальника Одеської РВА Олександра Ілька, відбулась нарада за участі фахівців басейнового управління водними ресурсами річок Причорномор’я та нижнього Дунаю

Сьогодні, під головуванням заступника начальника Одеської районної військової адміністрації Олександра Ілька, відбулась нарада за участі фахівців басейнового управління водними ресурсами річок Причорномор’я та нижнього Дунаю.

Нагадаємо, що у 2014 році Україна підписала угоду про Асоціацію Україна – ЄС, а у 2022-му – набула статусу країни кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Тож основною метою проведення сьогоднішньої наради стало формування та запровадження заходів для відповідності національної водної політики європейським вимогам, а саме:

встановлення єдиних з ЄС систем оцінки стану води і розробка єдиних стратегій управління річковими басейнами.

На нараді виступив начальник БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Олег Чижик, який повідомив про розробку Плану управління річковим басейном.

Також учасники наради обговорили питання щодо заходів, спрямованих на вирішення нагальних водно-екологічних питань для досягнення “доброго” стану вод в басейні річки Дністер і річок Причорномор’я.

За результатами обговорення, заступник начальника Одеської РВА Олександр Ілько надав відповідні протокольні доручення.

Країни Європейського союзу завжди приділяли особливу увагу питанню скорочення забруднень у водоймах від аграрної промисловості, індустріального виробництва і домогосподарств. Саме тому реалізація стратегічної цілі Водної Рамкової Директиви, здійснення контролю стану води у річкових басейнах є однією з пріоритетних напрямків діяльності Одеської РВА. Плануємо й надалі, разом з профільними експертами і державними інституціями працювати у цьому напрямку і завдяки плідній комунікації із головами громад Одеського району зможемо досягти відповідності національної водної політики європейським вимогам” – зазначив Олександр Ілько.

Перейти до вмісту