Начальник Одеської РВА Юрій Крук зустрівся з представниками Європейської асоціації місцевої демократії

Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук, разом з головою Одеської обласної ради Григорієм Діденком та головою Одеської районної ради Віталієм Барвіненком, зустрівся з представниками Європейської асоціації місцевої демократії.

ALDA – Європейська асоціація місцевої демократії – це глобальний альянс місцевої та регіональної влади та суб’єктів громадянського суспільства, які працюють разом на основі спільного підходу на користь життєстійких, інклюзивних та стійких спільнот.

Зокрема, наголосила на зустрічі Генеральний секретар Європейської асоціації місцевої демократії ALDA Антонелла Вальморбіда, наразі головне завдання європейської структури ‒ об’єднати на сучасній платформі партнерів в Одеській області та безпосередньо в Одеському районі, які ставатимуть сильнішими у питаннях реалізації важливих проєктів щодо розвитку громадянського суспільства і практик стійкого розвитку та управління громадами.

«Започаткований сьогодні діалог вже невдовзі переросте в спільні дії, результатом яких буде продовження об’єднання громадянського суспільства і влади. Зокрема, вже влітку 2023-го року ALDA планує відкрити офіс в Одесі. Тим паче, що місцеві соціальні ініціативи, реалізовані в партнерстві з ALDA, вже мають напрацювання у багатьох європейський містах. То ж Одеський район готовий бути не лише членом асоціації, а й об’єднати муніципалітети нашого регіону для посилення співпраці влади, громадських організацій і молодіжних лідерів для вирішення проблем життєдіяльності Одещини» – зазначив Начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Перейти до вмісту