В Одеському районi розпочала роботу нова Державна кваліфікаційна комісія моряків

Нова Державна кваліфікаційна комісія моряків (ДККМ) у складі Адміністрації судноплавства працює у м. Одеса. Це друге місто, в якому моряки можуть отримувати кваліфікаційні документи та складати іспити.

Одеська ДККМ розглядатиме заяви моряків та ухвалюватиме рішення щодо підтвердження компетенцій, а також проводитиме тестування за міжнародно визнаною системою CES 6.0. Повний перезапуск складу та функціоналу ДККМ – одна з вимог нової процедури підготовки та дипломування моряків, яка регламентується постановою Уряду від 30 грудня 2022 року №1499.

Члени ДККМ присутні під час CES-тестування та після його завершення одразу ознайомлюють моряка з результатами.

Результати та сертифікат оформлюються автоматично, що унеможливлює зовнішній вплив та нівелює корупційні ризики.

На сьогоднішній день єдиний законний спосіб отримати кваліфікаційні документи – звернення у встановленому порядку до Адміністрації судноплавства чи Моррічсервіс.

Звертаємо увагу моряків, що легітимними є ті кваліфікаційні документи, які видані виключно Адміністрацією судноплавства. Документи, що були видані іншими органами, є незаконними.

В разі виникнення запитань щодо процедури дипломування, моряки завжди можуть звернутися за роз’ясненням до Адміністрації судноплавства чи Моррічсервісу.
До впровадження інформаційно-комунікаційної системи, верифікацію документів моряків можна здійснити по електронній пошті: vrf@marad.gov.ua.

Перейти до вмісту