Відбувся круглий стіл на тему «Сучасні проблеми виноградарства та виноробства Одеської області на шляху вступу України до Європейського Союзу в умовах воєнного стану»

[ Альбом ]
Сьогодні, 6 березня, в Одеському державному аграрному університеті відбувся круглий стіл на тему «Сучасні проблеми виноградарства та виноробства Одеської області на шляху вступу України до Європейського Союзу в умовах воєнного стану». В заході взяли участь голова профільного комітету Верховної Ради України Олександр Гайду, керівництво Одеської області та Одеського району, народні депутати України, представники провідних виробничих підприємств та наукових інститутів виноробної галузі.

На порядку денному були розглянуті та обговорені наступні питання:

  • законодавчі регулювання для розвитку виноградарства та виноробства України;
  • сприяння розвитку вітчизняної виноробно-виноградорської галузі;
  • розробка нових державних стандартів;
  • підвищення культури споживання вина;
  • шляхи залучення інвестицій у виноробно-виноградорську галузь.

«Одещина, зокрема Одеський район – це регіон, на території якого зосереджена найбільша кількість виноградників України. Велика кількість підприємств створюють вина, використовуючи локальну високоякісну сировину.

Як відомо, сектор виноробства дає від 5,000 до 7,000 робочих місць не тільки для мешканців району, а й для ВПО. Нагадую, що державний аграрний реєстр (ДАР) створений Мінагрополітики є прямою допомогою українським фермерам та агровиробникам і має за мету ефективне та прозоре залучення та розподіл усіх видів підтримки для українських аграріїв та зокрема українських виноробів.

Незважаючи на збройну агресію рф, вітчизняні винороби продовжують працювати, готуються до збору нового врожаю, шукають землі для майбутніх плантацій. Процес вирішення питань, які ми сьогодні розглянули вже триває, тож ми працюємо і зробимо все задля подальшого розвитку цієї престижної галузі на території Одеського району» – прокоментував результати роботи круглого столу начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Перейти до вмісту