Спостережна комісія при ОдРВА перевірила діяльність державної установи «Одеська виправна колонія (№ 14)»

Важливим аспектом у поверненні до нормального життя людей, які відбули покарання за вчинені злочини, є участь суспільства в їх соціальній адаптації. Вкотре представники Одеської РВА, члени громадських організацій та представник духовенства, що входять до спостережної комісії РВА, перевірили умови утримання людей, позбавлених волі.

Під час візиту до «Одеської виправної колонії (№ 14)» було перевірено з соціально-побутове та медико-санітарного забезпечення засуджених, дотримання їх законних прав у відповідності з чинним законодавством, оглянуто камери та допоміжні приміщення, в яких перебувають утримувані особи. Також під час виїзду спостережна комісія розглянула питання щодо умовно-дострокового звільнення двох осіб від відбування покарання.

«Під час комісійного обстеження встановлено, що робота у напрямку належного технічного укріплення, матеріального забезпечення та організації діяльності з охорони затриманих і взятих під варту осіб проводиться належним чином. В ізоляторі утримувані особи забезпечуються трьохразовим гарячим харчуванням», – зазначає за результатами виїзду голова комісії, заступник начальника ОдРВА Аркадій Мкртичян.

Перейти до вмісту