В рамках робочого візиту до Одещини, Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольский спільно з Послами Республіки Словенія та Чеської Республіки відвідали морський термінал Чорноморського порта

На борту судна Valsamitis оглянули хід відвантаження 25,000 тон пшениці напрямком на порт Момбаса, республіка Кенія.

«Сьогодні ми стали свідками відвантаження зерна на судно Valsamitis в рамках програми Grain from Ukraine. Таким чином це є доказом того, що програма працює, набирає обертів та вже показує добрі результати. Україна не одна в цій програмі, дякуючи нашим партнерам з Великої Британії, Норвегії, Бельгії, Нідерландів, Іспанії, Словенії, Чехії, Швейцарії та Італії», – відзначив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольский.

Ініціатива Grain from Ukraine, насамперед, є гуманітарною, адже зерном забезпечуються ті країни, що наразі страждають від голоду в результаті посухи та інших стихійних лих.
Начальник Одеської ОВА Максим Марченко та голова Одеської обласної ради Григорій Діденко наголосили, що українські порти, а саме порти Одещини відіграють ключову роль у забезпеченні всесвітньої продовольчої безпеки.

За результатами робочої зустрічі сторони погодились, що докладатимуть максимум зусиль аби ініційована Президентом України Володимиром Зеленський «Зернова угода» була продовжена, незважаючи на штучні перешкоди рф.

Перейти до вмісту