Порядок бронювання військовозобов’язаних для підприємств агропромислового комплексу: як це зробити та куди звертатись

🪖Бронюванню підлягають керівники та заступники, а також 50% від кількості військовозобов’язаних працівників, що працюють на підприємствах, в установах і організаціях:
1️⃣ Яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення).
Подають список та обгрунтування на бронювання до органу державної влади, іншого державного органу, який встановив (довів) мобілізаційне завдання (замовлення). Як, правило, це обласні чи районні військові адміністрації.

2️⃣ Які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань.
Подають список та обгрунтування на бронювання до центральних органів виконавчої влади, що здійснюють керівництво ЗСУ, іншими військовими формуваннями, в інтересах яких вони здійснюють виробництво товарів, виконують роботи, надають послуги, або до Мінстратегпрому.

3️⃣ Які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.
Подають список та обгрунтування на бронювання до центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у відповідній сфері, або до відповідної обласної чи міської держадміністрації, або військової/військово-цивільної адміністрації на території юрисдикції якої вони розташовані.

Увага! Підприємства, установи та організації, які є критично важливими для національної економіки в галузі сільського господарства, тобто після отримання рішення про відповідність підприємства критеріям і визначення його критично важливим для функціонування економіки у галузі сільського господарства в особливий період (відповідного наказу Мінагрополітики), подають список до Мінагрополітики через кабінет бронювання.

Перейти до вмісту