Монетизація пільг на ЖКП: Хто і яким чином може отримати

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) їх одержувачам з січня поточного року надаються виключно у грошовій готівковій формі (нарахування – в січні, виплата – у лютому).

Кому і яким чином виплачуються кошти?
● Тим пільговикам, які до грудня 2022 р. вже отримували відповідні пільги у готівковій формі, а також тим, які звернулися за наданням виплати починаючи з грудня 2022 р., кошти буде перераховано на їхні рахунки, відкриті в уповноважених банках або для виплати через відділення АТ Укрпошта.

● Пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на їх пенсійні рахунки або через відділення АТ Укрпошта, де людина одержує пенсію.

● Пільговикам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі і не є пенсіонерами (тобто в ПФУ відсутні виплатні реквізити банківського рахунку) кошти перераховуються на їх поточні рахунки, відкриті ПФУ в Ощадбанку.

Увага! Про відкриття такого рахунку в банку пільговика інформують органи Пенсійного фонду України. Щоб одержати з нього кошти потрібно особисто звернутися до АТ Ощадбанк.
Якщо ви бажаєте отримувати кошти пільг на рахунок, відкритий в іншому банку, або через відділення АТ Укрпошта, слід звернутися із відповідною заявою до органу ПФУ

Перейти до вмісту