Спільний пошук шляхів вирішення нагальних питань в економічній сфері – мета кущових нарад Одеської РВА у м. Чорноморськ, смт. Овідіополь та у м. Біляївка

На виконання доручення начальника Одеської районної військової адміністрації Юрія Крука у м. Чорноморськ, смт. Овідіополь та у м. Біляївка під головуванням заступника начальника Одеської РВА Олексія Мацулевича пройшли кущові наради з представниками профільних структур Авангардівської, Біляївської, Великодальницької, Великодолинської, Вигодянської, Дальницької, Дачненської, Маяківської, Нерубайської, Овідіопольської, Таїровської, Чорноморської міської, Усатівської та Яськівської територіальних громад та керівниками бюджетоутворюючих підприємств.

Учасники заходу, серед яких – місцеві підприємці, мали можливість поспілкуватися та обговорити важливі та актуальні питання щодо взаємодії бізнесу з органами місцевого самоврядування.

Під час наради начальник фінансового управління Олена Грищенко доповіла про підсумки виконання місцевих бюджетів громад Одеського району за 2022 рік в умовах воєнного стану та перспективи наповнення бюджетів у 2023 році. Значну увагу приділено питанню погашення заборгованості із заробітної плати.

Крім того, заступником начальника Одеської РВА проведено роботу щодо роз’яснення обов’язку здійснення заходів з обліку, оповіщення військовозобов’язаних тощо.

Так, присутнім було доведено Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних, резервістів та вимоги Порядку бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану. Головам сільських, селищних та міських рад рекомендовано довести вимоги постанов КМУ до керівників підприємств, які не прибули для участі в нарадах та сприяти в повній мірі їх виконанню.

Наступні кущові наради заплановано провести 08.02.2023 у Южненській та Доброславській територіальних громадах.

Перейти до вмісту