В Чорноморській селищній радi Одеського району проведено круглий стіл” Усвідомлюй. Не мовчи. повідомляй”

Участь у заході взяли начальник Управління соціального захисту населення Одеської РВА Оксана Вербицька, представники ГО “Одеська обласна організація медико-психолого-педагогiчної допомоги “Здорове суспільство”, фахівці з соціальної роботи Обласного методичного Центру раннього втручання.

Обговорення проблем, пов’язаних з насильством у сім’ї, соціально-правовий захист дітей, підтримка сімей, розгляд випадків – на цих та інших питаннях була зосереджена увага учасників заходу.

Фахівці з соціальних питань також обговорили кроки для створення умов, які потрібні для вільного розвитку духовних та фізичних сил дитини, пробудження її соціальної активності, адже діти – це майбутнє країни, запорука успішного суспільства.

Як свідчить статистика, діти з сімей, у яких практикується насильство, відчувають постійний психологічний дискомфорт, для них це справжня трагедія.

Існує ряд спільних ознак, що характеризують переживання та поведінку більшості таких дітей, – це страхи, зовнішні прояви поведінки, нездатність виразити вербальні почуття.

Жорстоке поводження з дітьми в подальшому формує з них соціально дезадаптованих людей, не здатних створювати повноцінну сім’ю, бути гарними батьками, а також є поштовхом до відтворення жорстокості по відношенню до власних дітей.
Отже, дитина потребує соціально-правового захисту. Наші фахівці постійно працюють над вирішенням цих питань, але надважливим є привернення уваги суспільства до проблем, обговорення та підтримка постраждалих, це питання – дуже болюче, особливо під час воєнного стану
“, – зазначає Оксана Вербицька.

Перейти до вмісту