Спостережна комісія при Одеській районній військовій адміністрації перевірила діяльність державної установи «Одеська виправна колонія (№ 14)»

Вкотре представники Одеської РВА, члени громадських організацій, що входять до спостережної комісії РВА, перевірили умови утримання людей, позбавлених волі.

Під час візиту до «Одеської виправної колонії (№ 14)» було перевірено соціально-побутове та медико-санітарного забезпечення засуджених, дотримання їх законних прав у відповідності з чинним законодавством, оглянуто камери та допоміжні приміщення, в яких перебувають утримувані особи.

Під час комісійного обстеження встановлено, що робота у напрямку належного технічного укріплення, матеріального забезпечення та організації діяльності з охорони затриманих і взятих під варту осіб проводиться належним чином.
Також під час виїзду спостережна комісія розглянула питання щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання та заміна невідбутої частини покарання більш м’яким.

Основними завданнями спостережних комісій є організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарання.

«Діяльність спостережних комісій базується на принципах гласності, демократичності, добровільності, відкритості та прозорості. Часто постає ряд питань та проблем, які особа, що звільнилась, не має змоги та ресурсів їх вирішити, що і стає причиною вчинення повторного злочину, тому співпраця суб’єктів соціального патронажу повинна допомогти на шляху до їх виправлення», – зазначає за результатами виїзду голова комісії, заступник начальника ОдРВА Аркадій Мкртичян.

Перейти до вмісту