Як відновити документи про вищу освіту?

У разі втрати документів про вищу освіту, їх можна відновити. Особливо ця можливість актуальна під час війни, коли чимало людей під час евакуації втрачають свої документи.

Відновити документи про освіту можна зробити кількома способами:

1️⃣Найпростіше це можна буде зробити онлайн, сформувавши документ про освіту в застосунку «Дія». Послуга буде доступною вже незабаром.

2️⃣Якщо навчального закладу, який видав диплом, уже не існує, заяву про поновлення диплома разом з пакетом документів потрібно надіслати поштою до Міністерства освіти і науки України за адресою: 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 10 або електронну пошту: ez@mon.gov.ua. Після отримання листа МОН визначить вищий навчальний заклад, який буде займатися відновленням втраченого диплома.

3️⃣Якщо диплом видано до 2000 року або інформація про нього відсутня у базі, то для підтвердження виш може використати його копію, архівну довідку про навчання чи виписку з журналу видачі документів.

4️⃣ Якщо інформації про видачу диплома немає в ЄДЕБО й недоступні архіви, потрібно звернутися до суду. Для цього можна використати будь-які свідчення. Наприклад, копії документів про навчання чи записи у трудовій книжці. після встановлення судом юридичного факту здобуття відповідного ступеня чи рівня вищої освіти, копію цього судового рішення необхідно додати до заяви, з якою так само доведеться звернутися до Міністерства освіти і науки. На підставі рішення суду чи офіційного листа визначений МОН України навчальний заклад має видати дублікат документа про вищу освіту.

Перейти до вмісту