Сьогодні відзначається Міжнародний День Організації Об’єднаних Націй.

24 жовтня 1945 р., після того, як більшість держав-засновників ратифікували договір про створення всесвітнього органа, офіційно створено Організацію Об’єднаних Націй. Серед 51 держави-засновниці ООН була й Україна.

🇺🇳«Ми, народи Об’єднаних Націй, сповнені рішучості позбавити прийдешні покоління нещасть війни, яка двічі в нашому житті принесла людству невимовне горе, і знову утвердити віру в основні права людини, у гідність і цінність людської особистості, у рівноправність чоловіків та жінок і в рівність прав більших та малих націй, та створити умови, за яких можуть дотримуватися справедливість і повага до зобов’язань…», – з цієї фрази починається Статут Організації Об’єднаних Націй. Наша держава неухильно дотримується цілей та принципів Статуту ООН. Але сьогодні розв’язавши повномасштабну війну проти України, рф, як постійний член Радбезу ООН, завдала удару по самій основі статуту Організації.

Радбез ООН залишається майданчиком, де на найвищому рівні обговорюються ключові безпекові питання, напрацьовуються консолідовані позиції та механізми, які не залишать ядерній державі жодних шансів погрожувати всьому світові. І Україна відіграє в цьому процесі ключову роль.

Слава Україні!

Перейти до вмісту