Кабінет Міністрів України прийняв рішення про виділення Міністерству інфраструктури 250 млн грн

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про виділення Міністерству інфраструктури 250 млн грн з резервного фонду Держбюджету України для гарантування безпеки судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та перевезень залізничним транспортом.
Кошти зберігатимуться на умовному рахунку зберігання коштів Мінінфраструктури та, у разі потреби, будуть надаватися для відшкодування збитків, завданих внаслідок агресії росії проти України.
За словами Міністра інфраструктури Олександра Кубракова, це дозволить в умовах блокади усіх морських портів України значно підвищити навантаження на українські дунайські порти та залізницю.
Держава зацікавлена у збільшенні вантажопотоку, стабілізації роботи бізнесу в регіоні й стимулюванні компаній надавати іноземні судна та рухомий залізничний склад для збільшення імпортно-експортних перевезень.
Наразі завершується робота над узгодженням деталей механізму фінансового забезпечення, щоб процес надання гарантій був максимально прозорим та зрозумілим.
Скористатися таким механізмом зможуть:
• власники та/або оператори рухомого складу, який перебуває на території України та допущений до обігу залізницями колії європейського стандарту (1435 міліметрів);
• фрахтувальники, оператори та/або власники морських суден та суден внутрішнього плавання, що перебувають в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та ходять під прапором України або під прапорами іноземних держав.

Перейти до вмісту