НАЧАЛЬНИК ОДЕСЬКОЇ РВА ЮРІЙ КРУК ПРОВІВ СЕЛЕКТОРНУ НАРАДУ З КЕРІВНИКАМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ

Сьогодні, 23 березня 2022 року, начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук провів селекторну нараду за участю профільних заступників та керівників відповідних підрозділів ОРВА з головами міських, селищних, сільських рад Одеського району Одеської області.

Серед ключових питань, що розглянули в ході наради, це – координація роботи територіальної оборони, відновлення роботи бізнесу, робота у сфері регулювання цін на товари харчування, забезпечення роботи критичної інфраструктури, контроль за недопущенням продажу сильнодіючих токсичних речовин (зокрема, алкоголю), логістична робота з постачання гуманітарної допомоги, формування стратегічного запасу продуктів харчування. За кожним питанням окремо було заслухано доповіді керівників територіальних громад.

Під час наради очільник Одеської РВА Юрій Крук повідомив, що з метою формування стратегічного запасу Гуманітарним штабом при Одеській ОРВА напрацьовано алгоритми роботи з гуманітарною допомогою, безперебійного забезпечення населенням продуктами харчування, питома вага яких надходить з-за кордону. Так, з портів на території району було вилучено 6 контейнерів, з яких 2 – це запаси яблук, а 4 – запаси м’яса, що вже направлено на переробку до відповідних потужностей для створення харчової продукції, зокрема, у консервованому вигляді.

Перший заступник голови Одеської районної військової адміністрації Євгенія Абрамова звернулась до голів територіальних громад з проханням приділити увагу працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб, а також підтримці місцевого бізнесу. Доповідач звернула увагу, що у період воєнного стану триває робота програми «Доступні кредити 5-7-9», за якою на сьогодні є можливість отримання кредитів для бізнесу на суму до 60 млн грн. за нульовою ставкою. Також спрощено сьогодні адміністративне навантаження на підприємницьку діяльність.

«У сучасних умовах, відповідно до рішення уряду, українці, які живуть у регіонах, економічна діяльність яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій, можуть отримати одноразову матеріальну допомогу у зв’язку із втратою частини доходу у розмірі 6 500 грн. Допомога отримують наймані працівники підприємств та компаній, що працюють офіційно, та ФОП 1-4 груп (для Одеської області включно)», – зазначила Євгенія Абрамова.

Окрему увагу очільник ОРВА приділив обговоренню нагальних потреб медичних закладів району та закликав звертатися голів місцевих громад у випадку необхідності вирішення питань забезпечення життєво необхідними ліками та роботи з медичним обладнанням.

 «Прошу звернути увагу на важливість забезпечення безперебійного електропостачання з альтернативних джерел енергії усіх об’єктів соціально-гуманітарної сфери, які у жодному разі не мають припиняти свою діяльність, адже під час воєнного стану можливі порушення електропостачання, потрібно прорахувати усі можливі випадки та бути готовими до них», – звернувся до представників територіальних громад голова Одеської РВА Юрій Крук.

Перейти до вмісту