На виконання домовленостей, досягнутих на переговорах третього березня, розробляються шляхи розв’язання гуманітарних питань – радник керівника Офісу Президента

У межах домовленостей, досягнутих під час українсько-російських переговорів третього березня, розробляються шляхи розв’язання гуманітарних питань, зокрема щодо евакуації людей і доставки харчів та ліків у постраждалі внаслідок обстрілів міста. Про це розповів радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк на брифінгу у Львові.

За його словами, створена робоча група, до якої увійшли представники України та Росії, а також Міжнародного комітету Червоного Хреста як посередника. Вони обговорюють, як логістично можна евакуювати людей із постраждалих населених пунктів, а також як завезти туди продукти харчування й медикаменти.

«Думаю, що сьогодні протягом дня ми вже будемо мати чітке розуміння, наприклад, по Маріуполю, який там буде коридор. Тому що десь 200 тисяч людей там хочуть евакуюватися. У Волновасі десь 20 тисяч людей хочуть виїхати», – сказав Михайло Подоляк.

Він наголосив, що українська сторона має маршрутизацію за всіма напрямками. Триває доопрацювання цієї тристоронньої групи.

Зі свого боку голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія висловив сподівання, що досягнуті на переговорах третього березня домовленості щодо евакуації цивільного населення та створення гуманітарних коридорів будуть дотримані.

За його словами, російська сторона сприймає цей переговорний процес серйозно та навіть пришвидшує його, оскільки ситуація, що склалася, дуже шкодить іміджу Росії в очах світу.

Перейти до вмісту