ТЕРМОМОДЕРНІЗАЦІЯ» В ОДЕСЬКОМУ РАЙОНІ ОБГОВОРИЛИ НА АПАРАТНІЙ НАРАДІ ОдРДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук провів чергову апаратну нараду Одеської РДА за участю міських, сільських та селищних голів, на якій обговорено особливості впровадження програми Президента України з термомодернізації багатоквартирних будинків на території Одеського району.

Зі вказаного питання доповідав Володимир Хитренко – начальник управління з питань інфраструктурного розвитку територій Одеської райдержадміністрації.

За словами доповідача, термомодернізація — це комплекс заходів з утеплення будівлі та модернізації інженерних систем із метою приведення у відповідність до сучасних вимог з енергоефективності. На реалізацію вказаної програми з державного бюджету планується виділити 50 млрд грн у доповненні з дофінансуванням із місцевих бюджетів. У зв’язку з впровадженням програми на території Одеської області очікується скорочення споживання газу на 30 – 40 %. Вартість заходів, як зазначив доповідач, розподіляється таким чином:

12 % — заміна вікон; 12 % — модернізація теплового пункту та балансування стояків; 12 % — установка терморегуляторів на радіатори; 64 % — заходи з утеплення будівлі.

«Чекаємо найближчим часом на постанову Кабінету Міністрів України, яка визначить алгоритм подальших дій для участі громад в цій програмі Президента. На фоні енергетичної кризи, яка тягне за собою збільшення витрат на оплату послуг та загального навантаження на населення питання енергозбереження та здійснення заходів із підвищення енергетичної ефективності інженерних мереж і систем житлового фонду як ніколи на часі»,- зазначив голова Одеської РДА Юрій Крук.

У 2022 році в Одеському районі планується утеплити багатоповерхові будинки в таких містах як Южний, Біляївка, Чорноморськ та Одеса. Сформовано попередній перелік об’єктів, що можуть підлягати термомодернізації.

Перейти до вмісту