РЕАЛІЗАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ В ОДЕСЬКОМУ РАЙОНІ

Питання реалізації державної соціальної політики в Одеському районі у сфері соціального захисту населення обговорили на черговій апаратній нараді Одеської райдержадміністрації, яка пройшла під головуванням очільника Одеської РДА Юрія Крука.

За словами Олександра Курганського – в.о. начальника Управління соціального захисту населення, який доповідав з вищевказаного питання, за період роботи Управління (з квітня по грудень 2021 року) нараховано та виплачено виплат на загальну суму 350 130 366,21 грн, серед них: по вагітності та пологам, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, при народженні дитини, допомога при усиновленні дитини, допомога на дітей, які виховуються в багатодітній родині, допомога при усиновленні дитини, надано допомогу за напрямком «Компенсаційні виплати особам з інвалідністю на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів, мотоколясок і на транспортне обслуговування» (82,204 тис. грн), тощо.

Як зазначив доповідач, Управлінням проведено засідання 6-ти комісій, де розглянуто заяви представників деяких пільгових категорій щодо призначення та виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення, опрацьовано 16 заяв та призначено грошову компенсацію. В рамках реалізації державної політики управлінням здійснюється робота щодо направлення на санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю ЧАЕС, на психологічну реабілітацію учасників бойових дій АТО, на санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю, призначаються інші види виплат, проводиться робота щодо призначення субсидій, інших державних соціальних допомог тощо. Так, на санаторно-курортне лікування направлено 190 осіб, на загальну суму – 2 333,22 тис. грн.

«Управління соціального захисту готове надавати будь-яку методичну та консультаційну допомогу щодо надання соцдопомоги мешканцям Одеського району. Ми маємо конструктивно взаємодіяти зі спеціалістами на місцях задля надання якісних послуг», – зазначив голова ОдРДА Юрій Крук.

Перейти до вмісту