КУЛЬТУРА БЕЗ БАР’ЄРІВ

Згідно з «Довідником безбар’єрності» – це ще один напрям, який має бути доступним для всіх без виключення. Незалежно від віку та особливостей фізичного стану кожен українець повинен мати можливість відвідувати музеї, концерти, виставки.

За минулий рік в цьому напрямку реалізовані такі проєкти:

Із червня острів Хортиця – перший у країні безбар’єрний туристичний об’єкт, створений із турботою та повагою до потреб кожної людини. Тамтешні маршрути комфортні, незалежно від того, йдете ви на підборах, за руку з дитиною чи користуєтеся кріслом колісним.

У грудні відчинив двері оновлений Музей Пінзеля у Львові. Тепер тут можна користуватися підйомником, взяти аудіогід, щоб вивчати роботи Йогана Георга Пінзеля на слух; читати описи на дотик та навіть торкатися скульптур, які спеціально для цього видрукувані на 3D-принтері.

У серпні під гаслом безбар’єрності відбулася Міжнародна виставка фотомистецтва PHOTO KYIV. У фокусі фотохудожників були інклюзивність, різноманіття, потреба у створенні простору, комфортного для всіх.

«Безбар’єрні історії, які надихають» – документальний мінісеріал, який можна знайти на YouTube. Це розповіді про людей, які руйнують бар’єри – у власному житті, у бізнесі, відкривають нові можливості для себе й тих, хто навколо: https://bit.ly/3mC2khQ.

Перейти до вмісту