АПАРАТНА НАРАДА ОДА: ІНТЕГРОВАНА ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА «СОЦІАЛЬНА ГРОМАДА» ТА РОБОТА ІЗ ЗВЕРНЕННЯМИ ГРОМАДЯН

В.о. голови Одеської районної державної адміністрації Ярослав Заворотний взяв участь у щотижневій апаратній нараді Одеської облдержадміністрації, яку провів очільник Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Про стан призначення субсидій та пільг в Одеській області доповіла Тетяна Дементьєва – директор Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації.

В ході виступу доповідач вказала: основні законодавчі акти, які регулюють надання населенню житлових субсидій та пільг, постанови Кабінету Міністрів України; внесені зміни до умов надання житлових субсидій з листопада 2021 року, тощо. За призначенням субсидії для подачі заяви та декларації потрібно звертатись у сільський місцевості до уповноважених осіб виконавчих комітетів сільських, селищних рад або через Центри надання адміністративних послуг територіальних громад. За словами директора профільного Департаменту, наразі впроваджується Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», яка дозволяє забезпечити приймання первинних документів від громадян територіальних громад за місцем їх проживання та передавати в електронному вигляді структурним підрозділам соціального захисту.

Про стан роботи з опрацювання звернень громадян за підсумками IV кварталу 2021 року поінформувала Інна Попазова – начальник відділу роботи із зверненнями громадян облдержадміністрації, яка навела статистичну інформацію із зазначеного питання, зокрема в розрізі районів.

За словами доповідача, переважна більшість звернень надійшла до облдержадміністрації від мешканців міста Одеси – 396 та Одеського району – 106, що складає 45 % та 12,05 % від загальної кількості відповідно. Щодо тематики звернень, то найбільша їх кількість у сфері соціального захисту та комунального господарства. 

Наприкінці наради голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький вкотре наголосив на необхідності та важливості вакцинації населення, в тому числі бустерною дозою. Голова облдержадміністрації також повідомив про анонсовані Президентом України Володимиром Зеленським програми, що будуть реалізовуватись протягом 2022 року: програма «Велика термомодернізація» (передбачає утеплення тисяч багатоповерхових будинків, шкіл, садочків, лікарень) та програма «Українська мрія» (кредитування за ставкою 5 % у гривні для придбання власної нерухомості в новому житлі, електромобіля та здобуття освіти або зміни професії).

Перейти до вмісту