ПРОВЕДЕНО ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ ТА НС ОДЕСЬКОЇ РДА


В.о. голови Одеської районної державної адміністрації Євгенія Абрамова провела позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської райдержадміністрації.

Головне питання, яке обговорили члени комісії, стосувалось події, внаслідок якої загинуло п’ятеро осіб, тіла яких було виявлено 04.01.2022 року на території Дачненської сільської ради Одеського району.
Доповіли з цього питання т.в.о начальника Одеського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області Ростислав Журавський та заступник начальника управління поліції з превентивної діяльності Одеського районного управління поліції № 2 ГУ НП в Одеській області В’ячеслав Мишеченко.


У результаті розгляду вищевказаного питання та з метою попередження і недопущення виникнення подібних надзвичайних ситуацій,

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

  1. Взяти до відома інформацію доповідачів щодо причин і наслідків надзвичайної події, пов’язаної із загибеллю п’яти осіб родини Головіних.
  2. Відповідно до п. 37 розділу ІІ Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій, затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України від 06.08.2018 № 658 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28 серпня 2018 р. за № 969/32421), національного класифікатора надзвичайних ситуацій ДК 019.2010, пунктів 5, 9 Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнем (затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2004 р. № 368), ситуацію, що склалась із загибеллю п’яти осіб (з них троє дітей) родини Головіних, без ознак насильницької смерті, класифікувати, як надзвичайну ситуацію місцевого рівня (код НС 10213 – НС унаслідок пожежі, вибуху у будівлі або споруді житлової призначеності).
    3.Відділу з питань цивільного захисту населення, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської районної державної адміністрації направити матеріали про надзвичайну ситуацію до Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської обласної державної адміністрації та до Головного Управління ДСНС України в Одеській області.
  3. Одеському районному управлінню поліції № 2 ГУ НП в Одеській області (керівник Миргородський О.І.) забезпечити проведення повного, об’єктивного та всебічного досудового розслідування обставин, що призвели до загибелі п’яти осіб родини Головіних.
  4. Головам міських, селищних, сільських рад Одеського району, Одеському районному управлінню ДСНС України в Одеській області, 6 та 7 державним пожежно-рятувальним загонам ГУ ДСНС України в Одеській області посилити роботу серед населення по інформуванню щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій (надзвичайних подій), пов’язаних із порушенням правил експлуатації газового, електричного, пічного обладнання, тощо. На базі консультативних пунктів цивільного захисту у районі, територіальних громадах активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо попередження виникнення небезпечних подій серед населення.
  5. Службам у справам дітей Одеської райдержадміністрації та територіальних громад Одеського району посилити контроль за багатодітними сім’ями щодо недопущення та попередження надзвичайних ситуацій (надзвичайних подій), пов’язаних із порушенням правил експлуатації газового, електричного, пічного обладнання.
Перейти до вмісту