КОЛЕГІЯ ОДРДА: РОЗГЛЯНУТО ПРОЄКТИ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ТА БЮДЖЕТУ НА 2022 РІК

Сьогодні, 21 грудня, відбулось засідання колегії Одеської районної державної адміністрації під головуванням очільника Одеської РДА Юрія Крука.

Згідно з порядком денним члени колегії розглянули питання про схвалення проєкту рішення Одеської районної ради  «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Одеського району Одеської області на 2022 рік» та про схвалення проєкту рішення Одеської районної ради «Про районний бюджет Одеського району на 2022 рік».

Як зазначила в своїй доповіді Катерина Гладченко – начальник Управління з питань соціально-економічного розвитку територій Одеської районної державної адміністрації Одеської області, Програма не передбачає фінансування з районного бюджету, джерела фінансування : державний бюджет, обласний бюджет, місцеві цільові програми, програми підприємств галузей економіки 

Програма розвитку містить перелік об’єктів Програми Президента «Велике Будівництво», проєкт відновлення пасажирського залізничного сполучення Одеса-Чорноморськ, інфраструктурні проєкти портової галузі тощо.

Також Програма визначає стратегічні напрямки, в яких буде вестись розбудова інфраструктури Одеського району: проєктування та будівництво автодороги в обхід Республіки Молдова, початок проєктування мостового переходу через Дністровський лиман, Одеська об’їзна дорога, завершення будівництва мостовоо переходу через Сухий лиман тощо.

Проєкт районного Бюджету Одеського району представила начальник Фінансового управління Одеської районної державної адміністрації Одеської області Олена Грищенко.

Доповідач зазначила, що основний підхід, що був застосований при формуванні районного бюджету на 2022 рік – раціональне використання бюджетних коштів районного бюджету.

Олена Грищенко надала інформацію про соціально – економічний стан Одеського району у поточному році  і прогноз його розвитку на 2022 рік.

Склад доходів районного бюджету на 2022 рік визначають статті 64.1 Бюджетного Кодексу України. Обсяги доходів визначено згідно положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» та  положень Податкового Кодексу та інших нормативно – правових актів.

Обсяг доходів  складає 1 848 000 грн., у т. ч.: 

загальний фонд    –   551 000,0 грн. (29,8%)

субвенції –  1 297 000,0 грн. (70,2%)  

«Прогнозні показники по кожному виду надходжень на 2022р. розраховані виходячи з їх реальної оцінки, бази оподаткування та макропоказників економічного і соціального розвитку області на 2022 рік, на базі надходжень трьох попередніх років, очікуваного виконання за 2021 рік та діючих умов Податкового та Бюджетного кодексів» – зазначила Олена Геращенко.

За підсумками засідання колегії схвалено обидва проєкти рішень порядку денного.

Перейти до вмісту