АПАРАТНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ ОДА: ІНКЛЮЗІЯ НА ОДЕЩИНІ ТА ДІЯЛЬНІСТЬ ІНСПЕКЦІЙ

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь в апаратній нараді Одеської обласної державної адміністрації, яку провів очільник Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Про діяльність інклюзивно-ресурсних центрів та розвиток інклюзивної освіти на Одещині на нараді доповів Олександр Лончак – директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації, за словами якого, у 2021  році інклюзивне навчання організоване

у 425 закладах загальної середньої освіти Одеської області, у 1650  класах інклюзивної та інтегрованої освіти, для 2 375 дитини з особливими освітніми потребами за різними нозологіями. У порівнянні з 2020 роком показник охоплення інклюзивним навчанням дітей з особливими освітніми потребами в області зріс на 62 %.

Доповідач зазначив, що інклюзивне навчання поступово упроваджується і в закладах професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти. Щодо дошкільної освіти, то за словами доповідача, наразі, функціонує 108 закладів з інклюзивним навчанням ( у 2020 р. – 97 закладів), в яких утворено 224 групи (у 2020 р. – 136 груп) та залучено 429 дітей з особливими освітніми потребами (у 2020 – 263 дитини). Для методичної підтримки інклюзивно-ресурсних центрів на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» працює обласний ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти. В ході доповіді було названо перешкоди, які впливають на розвиток інклюзивної освіти в області та кроки, які вже впроваджено для подолання цих перешкод, зокрема залучено 85,5 млн грн державної субвенції на підтримку осіб з особливими освітніми потребами.

В результаті розгляду вищевказаного питання голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький доручив профільному Департаменту облдержадміністрації підготувати проєкт розпорядження щодо дотримання вимог положення про інклюзивно-ресурсний центр у їх діяльності та розвиток інклюзивної освіти в регіоні.

Про результати діяльності Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу та Південної інспекції з радіаційної та ядерної безпеки доповіли Олексій Радик – в.о. начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу та Сергій Кобилінський – начальник Управління Південної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки відповідно. Під час своїх виступів доповідачі назвали завдання і повноваження вказаних інституцій, вказали законодавчу базу, якою керуються, виконуючи свої обов’язки, показники результатів діяльності, інформацію щодо проведених перевірок і виявлених в їх ході порушень та окреслили плани щодо діяльності на наступний рік.



Перейти до вмісту