АПАРАТНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ РДА: ГОТОВНІСТЬ ДОРОЖНЬОГО ГОСПОДАРСТВА ДО ЗИМОВОГО ПЕРІОДУ, ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТІВ ГРОМАД, СТАН ВАКЦИНАЦІЇ

Голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук провів чергову апаратну нараду за участі голови Одеської районної ради Віталія Барвіненка, голів територіальних громад Одеського району, яка була присвячена готовності дорожнього господарства до роботи в зимовий період, виконанню місцевих бюджетів Одеського району, організації цивільного захисту громад, стану вакцинації населення.

Про готовність дорожнього господарства району до роботи в зимовий період 2021-2022 років доповів начальник управління з питань інфраструктурного розвитку територій ОдРДА Володимир Хитренко.

Заслухали доповідь начальник Служби автомобільних доріг в Одеській області Дмитра Рибалки та заступника директора з експлуатаційного утримання автомобільних доріг ДП “Служба місцевих автомобільних доріг” Олександра Сурмая про заходи для запобігання і реагування на загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

 За даними доповідачів для безперебійного руху взимку на дорогах Одеського району: забезпечено запаси піску та технічної солі, підготовлено 107 одиниць техніки для роботи на дорогах державного значення та 53 – на місцевих дорогах, напоготові 182 – техніки комунальних підприємств громад.

Керівниками підрядних дорожніх підприємств проводяться заходи з укладанням   договорів з аварійно-рятувальним загоном  ДСНС в Одеській області,  комунальними підприємствами, фермерськими господарствами та підприємствами з недержавною формою власності   для задіяння   додаткової техніки для боротьби з сніговими заметам.

Налагоджена взаємодія з перевізниками щодо організації безпечного перевезення пасажирів в зимовий період тощо.

«Ми маємо налагодити зі Службами автодоріг постійний зв’язок 24/7 з метою злагодженого оперативного реагування на надзвичайні ситуації», – наголосив Юрій Крук.

Щодо виконання бюджетів громад Одеського району за 9 місяців доповіла начальник фінансового управління ОдРДА Олена Грищенко. Серед проблем, які потребують скорішого вирішення, за словами доповідача низький рівень середньомісячної заробітної плати, виплата заробітної плати нижче мінімального рівня.

З цього питання голова ОдРДА доручив відповідним службам РДА із залученням Національної поліції, Державної Податкової служби, ГУ Держпраці провести роботу щодо виявлення підприємств, на яких виплачується заробітна плата нижче законодавчо встановленої законом мінімального та вжити всіх необхідних заходів для підвищення середньої зарплати в одеському районі до рівня середнього, а краще, вищого за середній по Україні, на чому наголосив Юрій Крук.

Про місцеві ланки цивільного захисту громад Одеського району доповів начальник відділу з питань цивільного захисту населення, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Ігор Найдьонов. За даними доповідача з метою організації взаємодії між органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми, її ланок під час ліквідації наслідків конкретних надзвичайних ситуацій зазначеними органами та силами відпрацьовуються плани взаємодії.

Відповідний підрозділ ОдРДА здійснює організаційно-методичне керівництво плануванням діяльності  територіальної підсистеми. Для ефективної взаємодії важливим інструментом є налагоджена комунікація з територіальними громадами, що на сьогодні поки що не досягнуто.

За підсумками доповіді голова ОдРДА доручив провести спільну нараду з фахівцями,  відповідальними з напрямок ЦЗ в громадах, забезпечити оперативну комунікацію задля ефективного функціонування територіальної підсистеми та її ланок.

Про стан вакцинації населення Одеського району доповів в.о.начальника управління соціально-гуманітарного розвитку – начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту ОдРДА Віталій Лозов.

Станом на 30.11.2021 в Одеському районі від початку вакцинальної кампанії провакциновано однією дозою 33% населення, дві дози отримали 27%. «Це найкращий показник по області. Але для досягнення колективного імунітету слід вакцинувати ще 40% населення», – додав Віталій Лозов.

Доповідач надав інформацію щодо позитивної динаміки показників захворюваності на COVID-19, проте у низці країн світу зафіксоване поширення нового штаму коронавірусу – «Омікрон». Новий штам викликає у експертів особливе занепокоєння, оскільки він відрізняється від початкового ковіду, для боротьби з яким були розроблені існуючі вакцини.

МОЗ розробляє заходи для запобігання зараженню українців новим штамом, серед яких утримання громадян України від поїздок до країн, де виявили штам Омікрон.

Також доповідач ознайомив з основними змінами в  Правилах адаптивного карантину.

Перейти до вмісту