СЕЛЕКТОРНА НАРАДА З ОФІСОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук взяв участь у селекторній нараді, яку в онлайн форматі провели заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов та Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Особливу увагу було приділено стану готовності закладів охорони здоров’я до чергової хвилі розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 в умовах  поширення більш «агресивного» штаму «Дельта». Зокрема, на порядку денному залишається питання збільшення кількості вільних ліжко-місць із забезпеченням стаціонарним постачанням медичного кисню та можливість оперативного розгортання додаткових.   

Обговорювалось питання страхових виплат медичним працівникам, які працюють з пацієнтами, хворими на COVID-19. Одним з вагомих факторів сповільнення зростання кількості захворювань є прискорення темпів щеплення населення, на чому наголосив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, назвавши вакцинацію єдиним оптимальним шляхом протистояння пандемії.

Наступний блок питань стосувався технічної, санітарно-гігієнічної готовності закладів освіти до нового навчального року. Зокрема йшлось про необхідність досягнення рівня вакцинації працівників закладі освіти у 80%.

На контролі питання будівельної готовності та документального введення в експлуатацію приймальних відділень опорних медичних закладів.

В рамках розглядання комплексу актуальних питань у сфері капітального будівництва ключовим був стан виконання Програми Президента України «Велике Будівництво» в усіх регіонах країни.

Перейти до вмісту