БОРИС ВОЛОШЕНКОВ В ЕФІРІ ТЕЛЕКАНАЛУ «КРУГ»: «ВАКЦИНАЦІЯ — НАЙДІЄВІШИЙ СПОСІБ ЗУПИНКИ ПАНДЕМІЇ!»

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вакцинацію вважають одним з найважливіших медичних досягнень сучасності. Щеплення рятує життя мільйонів людей щороку, запобігаючи багатьом хворобам.

В Україні щороку реєструють близько 6 млн інфекційних захворювань, а з появою коронавірусної хвороби COVID-19 ця кількість стрімко зросла. За весь час пандемії у нашій державі захворіло близько 2,3 млн осіб, з яких понад 52 тис., на жаль, не змогли її подолати. Вакцинація — найдієвіший спосіб зупинки пандемії. Будь-яке щеплення у сотні разів безпечніше, ніж захворювання, від якого воно захищає. Вакцина не впливає негативно на імунітет, а зміцнює його і змушує працювати більш активно й продуктивно. Вакцина готує організм людини до боротьби з вірусом. Вона містить патоген, який викликає імітацію хвороби, внаслідок чого формуються антитіла й набувається імунітет. Ефективність вакцин полягає у тім, що на відміну від більшості ліків вони запобігають виникненню хвороби та її важких наслідків.

Вакцинація не лише запобігає розвитку інфекційних захворювань, а й зменшує тяжкість їхнього перебігу й ускладнень, мінімізує ризик летальних наслідків: імовірність тяжкого перебігу й ускладнень зменшується на 60 %; імовірність смертельних випадків зменшується на 80 %; частота госпіталізацій зменшується приблизно на 50 %.

Про це і не тільки говорили в ефірі телеканалу «Круг» І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков і професор, доктор медичних наук Микола Голубятніков

Деталі ефіру – у відео.

Перейти до вмісту