ВАКЦИНАЦІЯ ПОРТОВИКІВ ПОРТУ «ЮЖНИЙ»: ШВИДКО ТА СВІДОМО

Сьогодні, 11 серпня, у виїзному пункті вакцинації близько 200 портовиків порту «Южний» щепили вакциною Phizer. Спільно з представником Одеської районної державної адміністрації перевірила хід вакцинальної кампанії директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар’єва, за словами якої, кількість провакцинованих громадян на території Одеси та Одеської області кожен день зростає. «Поки що ж Україна знаходиться в «зеленій» зоні епідемічної небезпеки, але очікується третя хвиля, – пояснила директор Департаменту, – і всі повинні пам’ятати, що шляхом вакцинування населення можна буде уникнути масштабного спалаху захворюваності». Наразі держава безкоштовно вакцинує і туристів, і іноземців, що перебувають на території країни.

За словами начальника медико-санітарної частини ДП МТП «Южний» Володимира Каташинського, з початку світової коронавірусної пандемії 590 працівників порту офіційно перехворіли на COVID-19. На підприємстві, і безпосередньо самі портовики, завжди свідомо ставились до всіх профілактичних заходів, тож до вакцинації також підійшли відповідально. На сьогодні 30 % співробітників порту вже вакциновано.
Нагадаємо, що нещодавно голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук ініціював та провів робочу нараду з керівниками портів Великої Одеси щодо ходу вакцинації серед співробітників великих підприємств та шляхів реалізації проекту масової вакцинації колективів портів, яка передбачає активну інформаційну роботу, залучення мобільних бригад області.

Для інформації:
Вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається силами мобільних бригад з імунізації, пунктів щеплень та центрів масової вакцинації. Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень шукайте за посиланням: https://list.covid19.gov.ua/
Записатися на вакцинацію проти COVID-19 можна через свого сімейного лікаря, або ж зателефонувати безпосередньо до реєстратури медичного закладу, де діє пункт щеплення. Організовані колективи з понад 50 охочими щепитися можуть телефонувати за номером контакт-центру 0 800 60 2019.

Перейти до вмісту