Уряд затвердив план заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл. Відповідне рішення Уряд ухвалив сьогодні, 4 серпня 2021 року.

“У 2019 році Україна приєдналась до Декларації про безпеку шкіл і стала сотою країною, яка підтримала положення цього документа. Декларація містить низку зобов’язань для попередження і реагування на напади на заклади освіти та їх використання у військових цілях в умовах збройного конфлікту. Дякую колегам з Кабінету Міністрів за підтримку плану заходів щодо реалізації Декларації. Ці заходи сприятимуть подоланню негативних наслідків у забезпеченні прав дітей на освіту”, – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Ухвалений план заходів створить умови для забезпечення права на освіту та формування безпечного освітнього середовища у період збройного конфлікту на сході України.

План заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл передбачає:

  • створення системи моніторингу нападів на заклади освіти;
  • забезпечення захисту закладів освіти від нападів та їх відновлення у разі пошкодження;
  • забезпечення безперервності навчання;
  • впровадження в освітню політику чутливих до конфлікту інструментів;
  • забезпечення системності підходів до захисту освіти в умовах збройного конфлікту;
  • забезпечення інформаційної підтримки впровадження положень Декларації.

За словами Міністра, затвердження плану заходів з реалізації Декларації забезпечить зокрема і координацію зусиль органів державної влади щодо впровадження положень Декларації та Вказівок у державну політику.

МОН вдячне Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та міжнародній організації “Save the Children” за постійну підтримку в імплементації положень Декларації про безпеку шкіл.

Перейти до вмісту