ПРИВІТАННЯ ГОЛОВИ ОДЕСЬКОЇ РДА ЮРІЯ КРУКА З РІЧНИЦЕЮ ЗАСНУВАННЯ ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ

17 липня ми відзначаємо першу річницю з дня заснування Одеського району.

Один з самих потужних в області, Одеський район об’єднав 22 територіальні громади, 4 міста обласного значення – Одесу, Южне, Чорноморськ, Теплодар, має на своїй території 3 порти, великі підприємства стратегічного значення, тут розвивається аграрний та IT-сектор, розташована переважна більшість наукових центрів, закладів освіти, культури, мистецтва .

Все це є основою для соціально-економічного та інфраструктурного розвитку громад району. Додаткові можливості для реалізації значної кількості інфраструктурних проєктів надає Програма Президента України «Велике будівництво». В районі будуються школи, дитячі садки, ведеться реконструкція та модернізація спортивних та інших об’єктів.

Завдяки реформі децентралізації громади отримали значні можливості для самостійного створення і підтримки повноцінного життєвого середовища для своїх мешканців. Нещодавно громади дістали права розпоряджатися землями, що надає додаткових переваг в залученні інвестицій в розвиток територій.  В той же час на органах місцевого самоврядування лежить велика відповідальність перед громадянами – за ефективність своєї роботи і за її законність – перед державою.

Переконаний, об’єднавши зусилля, ми з вами спроможні пройти шляхом реформування та оновлення, яким йде вся країна.

Тож прийміть мої щирі привітання зі святом!

В День народження Одеського району хочу побажати, щоб кожен його мешканець відчував себе частиною великої родини, був оточений увагою держави, мав перспективи для особистого розвитку. В забезпеченні цих можливостей, на моє переконання, і є основна функція влади, зокрема районної державної адміністрації.

Перейти до вмісту