ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ РДА ЮРІЙ КРУК ВЗЯВ УЧАСТЬ В РОБОТІ ФОРУМУ «ЕФЕКТИВНА ПРОМИСЛОВІСТЬ ДЛЯ ОБОРОНОЗДАТНОСТІ» .

Перша публічна дискусія, ініційована «Укроборонпромом», на тему запланованої реформи оборонно-промислового комплексу, виходячи з потреб української армії, декларованого наближення до стандартів НАТО та жорстких умов міжнародної конкуренції проходить на саме на Одещині, чому є декілька вагомих причин.

З 2014 року Одеська область область є основною базою Військово-Морських Сил України, в регіоні розташовані три державних підприємства системи «Укроборонпрому», функціонують приватні підприємства. продукція яких використовується в оборонних цілях. Вагома частка військового освітнього та наукового потенціалу країни теж зосереджена в Одеській області, а саме в Одеському районі.

Учасників форуму привітав голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький. В своїй промові очільник області відзначив: «Нова безпекова архітектура вимальовується в Чорноморському регіоні. Усі ці фактори спричиняють до необхідності напрацювання нової міжнародно-правової бази. Зазначу, що в Одеському регіоні зосереджено усю військову компоненту, і це покладає на органи влади  певну відповідальність. Ми як місцева влада готові надавати сприяння та спільно шукати необхідні рішення».

Форум зібрав експертне середовище – керівників оборонних підприємств, представників влади, українських військових, представників НАТО, голів міжнародних неурядових організацій, які в форматі панельних дискусій мали можливість обговорити питання спроможності оборонної промисловості України відповідати на сучасні виклики.

Характеризуючи такий захід як вкрай важливий та актуальний, Юрій Крук зазначив: «Від того, якими будуть кроки нашої держави в умовах нового світового безпекового порядку, від спроможності української оборонної промисловості забезпечувати стримування загроз залежить подальша доля країни».

Перейти до вмісту