ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ЮРІЙ КРУК ВЗЯВ УЧАСТЬ У СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ ОДЕСЬКОЇ ОДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у щотижневій селекторній нараді Одеської обласної держадміністрації, що традиційно пройшла за участю голів територіальних громад, районних державних адміністрацій, районних рад та міських голів міст обласного значення, під головуванням очільника облдержадміністрації Сергія Гриневецького. До порядку денного наради було включено декілька питань.
Одним з перших обговорили питання про підготовку до відкриття ринку землі в межах земельної реформи в Україні, зокрема й завдання, що постають перед керівниками громад щодо підвищення інвестиційної привабливості землі. Серед основного на сьогоднішній день – інвентаризація землі, розробка комплексного плану просторового розвитку територій громад та регулярне проведення нормативно-грошової оцінки землі. В рамках наради був презентований комплексний документ з відповідями на найважливіші питання щодо земельного законодавства. З повним текстом можна ознайомитись тут
Наступне питання, що розглянули на нараді, стосувалось необхідності нарощування темпів вакцинації населення. Деякі амбулаторії при наявності вакцин та фінансування цей процес практично не почали. «Звертаю увагу керівників Авангардівської та Теплодарської територіальних громад, керівництва центрів первинної медико-санітарної допомоги, які отримують кошти від НСЗУ та мають підписані декларації з населенням, але не проводять вакцинацію на належному рівні. Є необхідність негайно включитись в цю роботу», – закцентував увагу голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук.
В рамках підготовки до святкування Дня Незалежності України планується проведення Марафону «30 років Незалежності», що має сприяти популяризації української історії. Марафон розпочнеться 10 серпня з повідомлення Міністерства розвитку громад та територій України, яке передасть естафету Одеській області, і триватиме до 24 серпня. До заходу долучаться і територіальні громади Одеського району.


Перейти до вмісту