ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ЮРІЙ КРУК ВЗЯВ УЧАСТЬ В АПАРАТНІЙ НАРАДІ ОДЕСЬКОЇ ОДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у щотижневій апаратній нараді Одеської обласної державної адміністрації, яка пройшла під головуванням очільника ООДА Сергія Гриневецького.
Порядок денний наради містив всього 2 питання, проте об’ємних та важливих.
Про підготовку об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років доповів Антон Шалигайло – директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності обласної держадміністрації. За словами доповідача, середній рiвень готовності об’єктів (теплові мережі, багатоквартирні житлові будинки, заклади охорони здоровя, водопровідне господарство та ін.) по областi становить 40,5 %. Серед районів найвищий показник в Одеському районі – 45,4 %, а найменший у Болградському – 37 %. За інформацією НАК «Нафтогаз України» станом на 06.07.2021 року загальна заборгованість підприємств області становить 2 386,9 млн грн. Найбільші боржники області:
• КП «Теплопостачання міста Одеси» – 1 329,3 млн грн, у тому числі за 2021 рік – 831, 63 млн грн;
• АТ «Одеська ТЕЦ» 832,4 млн грн, у тому числі за 2021 рік – 206,9 млн грн;
• КП «Чорноморськтеплокомуненерго» – 44,2 млн грн.
З метою покращення фінансового стану підприємств комунальної теплоенергетики та підприємств водопровiдно-каналiзацiйного господарства Верховною Радою України готується до розгляду у другому читанні законопроєкт № 3508-д «Про заходи спрямованi на подолання кризових явищ та забезпечення фiнансової стабiльностi на ринку природного газу», прийняття якого надасть можливiсть проводити реструктуризацiю заборгованостi та списання штрафних санкцiй для теплопостачальних пiдприємств та водоканалiв.
Про результати аудиту ефективності виконання заходів матеріально-технічного забезпечення закладів загальної середньої освіти за кошти субвенцій з державного бюджету проінформував Олександр Лончак – директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації. Протягом 2019-2020 років основними джерелами формування матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти Одеської області були чотири субвенції, що були спрямовані:

  1. На реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти (загальна сума 72 849,4 тис. грн).
  2. На створення та ремонт існуючих спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах усіх ступенів (загальна сума 6 839,2 тис. грн).
  3. На забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа». У 2019 році до Одеської області надійшло субвенції на загальну суму 62 782,80 тис. грн. У 2020 році до Одеської області надійшло субвенції на загальну суму 97 100,30 тис. грн.
  4. На реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів».
    За словами доповідача, результати проведеного аудиту свідчать про недостатню продуктивність освоєння коштів державної субвенції. Тож було вирішено провести навчання з керівниками закладів освіти з ефективного використання бюджетних коштів.
    «На нараді обговорили ще одне важливе питання – відсутність механізму реалізації законодавчої норми. ЇЇ головна вимога – починаючи з 16 липня, призначати кандидатів на посаду державної служби тільки за умов наявності у них Сертифіката на знання державної мови. Відсутність уповноважених установ сертифікації на сьогодні робить неможливим його отримання. Як результат – зупиняє процес формування штату в державних органах. Це питання будемо піднімати на рівні Кабінету міністрів», – зазначив голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук.
    аппаратка
Перейти до вмісту