СЕЛЕКТОРНА НАРАДА З МІНІСТРОМ РОЗВИТКУ ГРОМАД ТА ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь в селекторній нараді, яку провів Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов з очільниками регіонів.

На нараді підводились проміжні підсумки перебігу робіт на об’єктах, які увійшли в Програму президента «Велике Будівництво».

Зокрема, мова йшла про готовність приймальних відділень в областях України. В Одеській області з 11 таких об’єктів 10 вже введені в експлуатацію, здача відділення в Чорноморську планується найближчим часом. Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький пояснив, що відтермінування здачі об’єкту обумовлено складними погодними умовами, від яких громади області потерпали декілька днів поспіль.

Загалом по Україні зі 175 запланованих на 2021 рік 79 приймальних відділень вже введені в експлуатацію. Решта знаходяться на різних стадіях готовності.

Крім того, обговорили будівельну готовність та динаміку по іншим об’єктам: школи (готовність 55%), дитячі садочки (49%),  спортивні споруди (44%),

об’єкти медицини (58%), культурні об’єкти (48%).

В Одеському регіоні загальна готовність об’єктів, роботи по яким ведуться в рамках  Програми «Велике Будівництво»,  становить 50% від запланованого на рік.

Обговорили також проблемні питання, з якими стикаються майже всі регіони, серед яких процедура відкликання проекту з переліку Програми, по якому не ведуться роботи, та затримки в отриманні дозвільних документів на початок робіт. Обидва питання Міністр взяв під контроль та запевнив в сприянні їх вирішення.

Перейти до вмісту