Апаратна нарада Одеської ОДА: державні програми та цифровізація громад

Сьогодні, 9 червня, голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у щотижневій апаратній нараді Одеської ОДА.
Особлива увага присутніх була зосереджена на обговоренні питання залучення цільових коштів субвенцій державного бюджету та коштів державних програм для розвитку Одеської області.
Зокрема, 10 територіальних громад Одеського району подали пропозиції до Міністерства цифрової трансформації України для отримання субвенції на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг. Серед громад-заявників: Овідіопольська, Великодолинська, Авангардівська, Доброславська, Таїровська, Усатівська, Фонтанська, Красносільська, Чорноморська міська та Біляївська міська. Загальний обсяг коштів спів фінансування становить 12,3 млн грн. Робота щодо визначення тергромад, яким буде надана субвенція на розвиток мережі ЦНАП ведеться.
Не менш важливим питанням є цифровізація сіл та селищ, що входять до громад Одеського району. Голови трьох територіальних громад: Доброславської, Красносільської та Усатівської – надали клопотання на отримання співфінансування. Наразі завершився перший етап реалізації Інтернет-субвенції. А на підставі заявок Мінцифри буде розглядати технічні можливості підключення до широкосмугового доступу до інтернету.
В цілому ж у державному бюджеті наявні 67 загальнодержавних програм і заходів, які можливо спрямувати на розвиток Одеської області. Деякі з них вже працюють у регіоні. Приміром у напрямку освіти та науки затверджені дві бюджетні програми, по яким залучено 147,0 млн грн, три програми на етапі відпрацювання з Міністерством, ще три можуть бути відпрацьовані найближчим часом.
По трьом бюджетним програмам з підтримки учасників АТО, дітей-сиріт, тощо залучено 62,6 млн грн. На підтримку спорту залучено 9,1 млн грн додаткових бюджетних коштів, на підтримку закладів та заходів у системі охорони здоров`я регіон залучив 230,9 млн грн. І робота ще триває.
«За півроку опрацьовано близько 50 відсотків проектів, цей показник свідчить про необхідність активізації роботи в цьому напрямку», – підкреслив голова Одеської РДА Юрій Крук після завершення наради.

Перейти до вмісту