ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ПАЛАТИ МІСЦЕВИХ ВЛАД КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь в режимі прямого включення в першому засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Засідання Палати місцевих влад Конгресу відбулось в місті Хмельницькому в недобудованому спортивному комплексі. «Це місце є символом двох важливих речей. Що ми почали будувати об’єкти, про які раніше в багатьох регіонах не могла йти мова. Друге – що ми з вами тільки на половині шляху і не маємо прав зупинятися», – заявив Президент.

В онлайн режимі були включені понад 100 очільників органів місцевої влади та місцевого самоврядування. На порядку денному, серед інших питань установчого характеру, обговорили незалежне фінансування районних рад , передачу ПТУ в комунальну власність, підготовку до опалювального сезону, проблеми енергоефективності та перспективи реформування архітектурно-будівельного контролю. Також окремо приділили увагу майбутньому розвитку індустріальних парків в Україні та необхідності законодавчого їх врегулювання. Індустріальні парки мають стати рушійною силою для розвитку громад, які наразі відчувають дефіцит ресурсів.

В України місцеве самоврядування ще чекають подальші реформи. Про це сказав Володимир Зеленський.

Президент запевнив, що Уряд разом з Верховною Радою найближчим часом ініціюватиме цілу низку законопроектів, направлених на оптимізацію дохідної частини місцевих бюджетів, що буде торкатись механізмів перерозподілу податків з метою підвищення ресурсів для розвитку громад.

“Ми, працюючи на місцях, покладаємо надію на новостворений консультативно-дорадчий орган як на інструмент ефективного об’єднання законодавчої, виконавчої влади та організації місцевого самоврядування” – голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук.

Перейти до вмісту