В ОДЕСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДКРИЛИ ЗРАЗКОВИЙ ДИТЯЧИЙ САДОК

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у відкритті нового сучасного дошкільного дитячого закладу в с. Крижанівка Фонтанської громади Одеського району.

Дитячий садок з назвою «Карамелька» побудований в найкоротший термін, майже за рік.

Це стало можливим завдяки спільному фінансуванню місцевого, обласного та державного бюджетыв. Проект увійшов в Програму Президента «Велике Будівництво». Загальна вартість близько 90 млн грн., з яких бюджет Крижанівської сільської ради склав 36,6 млн. грн.,  з ДФР було виділено 22 млн., 14,5 млн. надійшли як субвенція., тощо.

Садок розрахований на 120 місць з вбудованими громадськими приміщеннями фізично-оздоровчого призначення, оснащений власною протипожежно- насосною станцією, сучасною у відповідності до останніх норм ДБН протипожежною безпекою системою, кабінетами для психологічного розвантаження персоналу, кабінетами для користування персоналу, окремими кімнатами особистої гігієни для персоналу.

Є в закладі медичні кабінети, кімнати для проведення коррекційнних занять, ізолятор на 2 місця,  фізіотерапевтичний та процедурний  кабінети. При будівництві враховано всі норми інклюзивності.

Зовні будівля садку розфарбована яскравими кольорами, на території влаштовано фізкультурні площадки, ігрові майданчики, альтанки.

Голова Фонтанської ТГ Крупица Наталія Григорівна повідомила про те, що електронна черга в новий дитячий садок вже налічує понад 200 охочих, і вже перевищує місткість садку.

«Символічно, що саме сьогодні, в День захисту дітей, ми відкриваємо двері нового дитячого садочка, який є зразком сучасного дошкільного закладу. Вітаю вас з подвійним святом! Будемо намагатися, щоб таких об’єктів було якомога більше, щоб відкривати дитячі садки й до інших свят» – зазначив Юрій Крук.

Перейти до вмісту