“Забезпечити щасливе дитинство кожній малечі – не тільки наша мета, а й обов’язок”, – Юрій Крук.

З нагоди Міжнародного Дня захисту дітей Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук разом з керівниками підрозділів та головою Яськівської ТГ Курко Володимиром Федоровичем відвідали Центр соціально-психологічної  реабілітації дітей у с. Троїцьке.

Поспілкувались з керівником та працівниками закладу, взяли участь у святкуванні, яке підготували вихованці Центру, привітали дітей та передали подарунки, яких так чекала малеча.

«Дякую колективу працівників Центру за турботу і увагу, яку вони приділяють своїм вихованцям. Як голова Одеської районної державної адміністрації запевняю, що ми будемо робити все, задля того, щоб діти отримували все необхідне. Адміністрація буде опікуватися цим закладом, беремо під свій контроль», – сказав Юрій Крук.

До свята Служба у справах дітей Одеської районної державної адміністрації підготувала різноманітні подарунки дітям, що опинились в складних умовах:

  • Передали солодкі подарунки та іграшки в вісім будинків сімейного типу, де виховаються 55 дітей. Також дітям організували відвідання зоопарку.
  • 25 дітей з 12 прийомних родин отримали солодощі;
  • 129 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування відвідали виставу «Холодне серце» в Одеському академічному театрі музичної комедії імені Михайла Водяного.

Одним із пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності. В районі активно впроваджуються інноваційні форми підтримки дітей та сімей, які потрапили в складні життєві обставини. Так в Одеському районі з’явилась перша, поки що єдина в області, патронатна сім’я, яка взяла на себе тимчасове піклування над дівчинкою восьми років.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками чи законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Планується поширення такого досвіду за всебічним сприянням та під пильним наглядом Служби у справах дітей Одеського району.

Перейти до вмісту