Привітання Юрія Крука з нагоди підписання Договору про побратимство між містами Чорноморськ та Нінхай (КНР)

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук привітав заступника Генерального Консула Китайської Народної Республіки в Одесі, мера міста Нінхай та Чорноморського міського голову з підписанням Договору про встановлення побратимських відносин та співпрацю між Чорноморськом та Нінхаєм (провінція Чжецзянь, КНР).

“Шановна пані заступник Генерального Консула Китайської Народної Республіки в Одесі, шановний мер міста Нінхай, шановний Чорноморський міський голова та усі присутні!

Радий вітати усіх!

Перш за все, висловлюю щиру повагу та слова глибокої вдячності Генеральному Консулу Китайської Народної Республіки в Одесі пану Сун Ліцюнь за плідну співпрацю та допомогу в активізації партнерських і дружніх відносин між Одеським регіоном та Китайською Народною Республікою.

Також хочу подякувати нашим колегам з міста Нінхай провінції Чжецзян Китайської Народної Республіки. Завдяки вашому високому професіоналізму разом з керівництвом міста Чорноморськ сьогодні буде підписано важливий документ – Договір про встановлення побратимських відносин та співпрацю між Чорноморськом та Нінхаєм.

Традиційно, взаємовідносини між Україною та Китайською Народною Республікою мають характер стратегічного партнерства. Протягом багатьох років Китай залишається одним з найголовніших торговельних партнерів України в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Переконаний, ця тенденція зберігатиметься і надалі.

Розширення напрямів культурно-гуманітарної співпраці між Україною й Китайською Народною Республікою, посилення відповідних контактів надають значні сприятливі можливості для поглиблення практичної співпраці, зміцнення довіри та взаєморозуміння між нашими народами.

Одещина завжди відкрита для співпраці в сферах торгівлі, туризму, будівництва, сільського господарства і високотехнологічного виробництва, морегосподарській та інших галузях. Одеська область – це регіон, який не має рівних за потенціалом.

Хочу Вас запевнити, що ми готові до обговорення всіх можливих форм двостороннього співробітництва.

Як зазначав відомий китайський філософ Лао-цзи: «Подорож довжиною в тисячу миль починається з першого кроку».

Сьогодні Нінхай і Чорноморськ зроблять цей важливий перший крок. Впевнений, що шлях співпраці буде довгим і плідним для обох сторін. Бажаю усім вам міцного здоров’я, наснаги та ефективної реалізації  планів в ім’я добробуту та благополуччя наших народів”

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук

Перейти до вмісту