Виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування

Зріст захворюваності на COVID-19 не спадає, що викликає занепокоєння та потребує швидких ефективних дій. Цьому питанню було присвячено  виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Разом з головою комітету, головою ОДА, Одеським міським головою, народними депутатами, депутатами обласної ради та керівниками департаментів, представниками МОЗ на НСЗУ  відвідали 4 медичних заклади з метою ознайомлення з реальним станом лікарень та рівня їх пристосування для прийняття всіх, хто потребує госпіталізації.

За результатами роботи обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення. В цілому комітет звернув увагу на необхідності:Проаналізувати використання наявного ліжкового фонду в закладах охорони здоров’я області, визначених для надання допомоги хворим на COVID-19 та забезпечити виконання плану МОЗ України по розгортанню додаткових ліжок для цих цілей і оснащення їх медичним киснем.

АТ «Укрзалізниця» спільно з МОЗ України та Одеською ОДА невідкладно забезпечити розгортання у повному обсязі та використання за призначенням запланованого ліжкового фонду для надання допомоги хворим на COVID-19 в Одеській клінічній лікарні на залізничному транспорті, оснащення її відповідно до потреби медичним киснем. Забезпечити цільове використанні коштів, виділених НСЗУ для надання допомоги хворим на COVID-19 в Одеській клінічній лікарні на залізничному транспорті.

Створити робочу групу для опрацювання питання забезпечення належної роботи Одеського обласного центру нефрології та діалізу Одеської облради.

Доручити народному депутату України, голові підкомітету з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології Дмитрієвій Оксані Олександрівні спільно з департаментом охорони здоров’я Одеської ОДА опрацювати питання організації в Одеській області надання медичної допомоги хворим методом трансплантації, у тому числі, пацієнтам з хронічною нирковою недостатністю.

Головному управлінню Національної поліції в Одеській області та ГУ Держспоживслужби в Одеській області посилити контроль за дотриманням на території Одеської області встановлених карантином обмежувальних протиепідемічних заходів.

Перейти до вмісту