Засідання колегії Одеської обласної адміністрації.

Голова Одеської РДА Юрій Крук взяв участь у засіданні колегії Одеської обласної адміністраці.

30 березня підбивали підсумки виконання обласного та місцевих бюджетів Одеського регіону за 2020-й рік. Попри всі виклики минулого року, з бюджету розвитку було виділено 133,7 млн грн на освітні програми, 71.4 млн грн на розвиток спорту та майже 50 млн грн на впровадження енергоефективних технологій. 

Також заслухали доповідь профільного департаменту про поточну ситуацію в агропромисловому комплексі та перспективи його розвитку. Зараз на фоні несприятливих змін клімату, особливої уваги потребує питання відновлення систем зрошення. 

Окрім цього, директор Департаменту  економічної політики та стратегічного планування обладміністрації Дмитро Радулов доповів про розробку програм соціально-економічного та культурного розвитку Одеського регіону.

За підсумками колегії вирішено:

Схвалити проект рішення обласної ради «Про звіт обласної державної адміністрації про виконання обласного бюджету Одеської області за 2020 рік» та подати його на розгляд  обласній раді.

Доручення, що стосуються діяльності районних державних адміністрацій:

Головам районних державних адміністрацій доручено взяти під особистий контроль поповнення бюджетів, скоординувати дії територіальних органів та органів місцевого самоврядування щодо повноти надходжень та додаткових надходжень до місцевих бюджетів.

Щодо розгляду стану діяльності агропромислового комплексу Одеської області в частині діяльності районних державних адміністрацій вирішено доручити головам РДА розробити до 01 липня 2021 року з Департаментом аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної адміністрації відповідну Програму розвитку агропромислового комплексу, продовольства та земельних відносин. Та забезпечити проведення інвентаризації земельних ділянок сільськогосподарського призначення, державну реєстрацію земельних ділянок у Державному земельному кадастрі шляхом присвоєння їм кадастрових номерів. Державну реєстрацію речових прав на них у встановленому чинним законодавством України порядку та передачу їх в оренду за результатами земельних торгів.

Також доручено провести роз’яснювальну роботу щодо необхідності підвищення розмірів плати за оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв) та проаналізувати стан справ щодо відповідності виплат орендної плати за використання земельних ділянок (паїв) укладеним договорам.

Перейти до вмісту