ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ЮРІЙ КРУК ВЗЯВ УЧАСТЬ В АПАРАТНІЙ НАРАДІ ОДЕСЬКОЇ ОДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь в апаратній нараді Одеської обласної державної адміністрації, яка проходить щотижня. Порядок денний нарадив містив декілька питань.


Про основні засади Стратегії людського розвитку до 2025 року, яка затверджена Указом Президента України від 2 червня 2021 року № 225/2021 доповідав Дмитро Радулов, директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної держадміністрації. У Стратегії розвитку Одеської області на період 2021-2027 роки, яка була актуалізована рішенням обласної ради від 19 лютого 2021 року № 65-VIII стратегічним пріоритетом визначено, що в центрі уваги знаходиться Людина та її розвиток, зокрема й можливості для реалізації потенціалу і свободи особистості, її громадянської активності.
«Документ містить п’ять цілей, досягнення яких має бути відображено в регіональних стратегіях соціально-економічного розвитку громад. Пріоритетним є людина та її розвиток, зокрема й можливості для реалізації потенціалу і свободи особистості, її громадянської активності. Тож, до існуючих стратегій мають бути внесені позиції, які відображають цілі розвитку людини та розроблені плани заходів для реалізації цих стратегій», – зазначив після завершення заходу голова Одеської РДА Юрій Крук.


Про підсумки роботи Одеського обласного центра зайнятості за 5 місяців 2021 року доповів Гаценко Сергій директор Одеського обласного центру зайнятості. За словами доповідача, послугами Одеської обласної служби зайнятості протягом січня-травня 2021 року скористалися 33,4 тис. осіб, які мали статус зареєстрованого безробітного, що на 9,7 % більше, ніж у відповідному періоді минулого року. За сприяння центрів зайнятості працевлаштовано 11,1 тис. осіб, зокрема, 8,3 тис. зареєстрованих безробітних. Обговорили й питання тіньового ринку праці, нестачі педагогів та медиків у сільській місцевості.
У зв’язку з прийдешнім святом Днем Незалежності України голова Одеської облдержадміністрації акцентував увагу та надав відповідні доручення щодо підготовки до святкувань.

Перейти до вмісту