ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ РДА ЮРІЙ КРУК ВЗЯВ УЧАСТЬ У СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ ОДЕСЬКОЇ ОДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у черговій селекторній нараді з головами територіальних громад, районних державних адміністрацій, районних рад та міськими головами міст обласного значення, яка пройшла під головуванням очільника облдержадміністрації Сергія Гриневецького.

Розпочалась нарада доповіддю про перебіг вакцинації в Одеському регіоні. За останній тиждень зафіксовано зростання кількості захворювань COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (+ 36 %). З початком курортного сезону до Одеської області збільшився туристичний потік, тож нескладно спрогнозувати зріст захворювань на його фоні. Щеплення є вагомим чинником для зменшення кількості захворювань, і на сімейних лікарях лежить ще й просвітницька місія – інформування населення щодо необхідності вакцинації.

Про стан ремонту та утримання доріг місцевого значення Одеської області доповів Віктор Лунгул, директор департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОДА. Доповідач поінформував, що мережа автомобільних доріг загального користування місцевого значення Одеської області станом на 01.01.2021 року нараховує 5526,525 км доріг. Потребують проведення реконструкції та ремонту – 4 700 км (85 %). У поточному заплановано відремонтувати 57,578 км (1,05 %). Слід сказати, що окремі сільські ради та територіальні громади отримали дозвіл від ДП «Служба місцевих доріг» на самостійне прибирання чагарників та сміття на узбіччі доріг. Більш детально доповідач зупинився на питанні фінансування  відповідальності за експлуатаційне забезпечення належного стану доріг.

Про результати проведення аналітики сайтів органів місцевого самоврядування доповів Іван Копиченко, регіональний координатор програми EGAP в Одеській області. За підсумками аналізу фондом Східна Європа співробітником проекту EGAP проведена чимала робота, розроблені та передані громадам методичні рекомендації щодо наповнення офіційних веб-сайтів.

В ході наради не всі питання порядку денного були розглянуті. Зокрема, важливе питання щодо підготовки до відкриття ринку землі в межах земельної реформи в Україні перенесено на наступну нараду.

Перейти до вмісту