Сьогодні начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак провів нараду з генеральним директором Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області Світланою Ізосімовою з метою вирішення проблемних питань, які були виявлені під час моніторингових візитів керівництва Центру до його структурних підрозділів, що працюють на території Одеського району.

У січні цього року одним з пунктів моніторингового циклу Центру стало село Маяки, куди Світлана Ізосімова передала офіційно затверджений документ про переведення сюди Біляївської станції ЕМД.

Зазначимо, що дислокацію офіційно змінює лише адміністративний персонал станції, а дві бригади, як і раніше, будуть працювати в Біляївській громаді.

І навіть більше – в Маяках планується створення ще однієї бригади ЕМД, враховуючи велике навантаження на станцію через обслуговування ділянки траси “Одеса-Рені” від Теплодару до с. Удобне.

Також наприкінці грудня Центром була проведена зустріч із головним лікарем Чорноморської міської лікарні Сергієм Солтиком.

Зазначимо, що саме на території лікарні розташована підстанція №8.

Тож планується, що адміністрація закладу спільно з місцевою владою докладуть певних зусиль для підтримки та розвитку підстанції.

Насамперед, сьогодні є потреба в огороженні території, де розташовуються карети швидкої.

Досягнуто домовленостей, що найближчим часом це питання буде вирішено на користь колективу Центру.

«З метою покращення ефективності роботи було обговорено проблемні питання з функціонування бригад екстреної медичної допомоги в громадах Одеського району, облаштування підстанцій, там, де це потрібно, а також піднято питання збільшення штатів бригад.

Медики рятують наші життя, і ми маємо піклуватись про цю сферу з особливою увагою», – зазначає очільник Одеського району Олександр Гринчак.

Перейти до вмісту