Популяризація туристичної привабливості Доброславської громади через міжнародні мовні проєкти

Вивчення англійської мови та участь у міжнародних мовних проєктах сьогодні є надзвичайно важливим для органів влади. Це не тільки відкриває двері до міжнародної співпраці та обміну досвідом, але й сприяє ефективній комунікації з іноземними партнерами.

Завідуюча сектору цифровізації і цифрового розвитку Доброславської селищної ради Ірина Островська взяла участь в одному з таких проєктів.

Проєкт ENGinGov є частиною мовної програми Future Perfect, спрямованої на популяризацію англійської мови в Україні. Програма пропонує молодим публічним службовцям можливість протягом одного року практикувати англійську мову з волонтерами з Європи, Великої Британії, США та інших країн. Завдяки проєкту з’явилась можливість поширити інформацію про туристичний потенціал Доброслава серед американської аудиторії.

Підготовка з волонтером ENGinGov тривала трохи більше двох місяців і на цьому тижні відбулася онлайн-зустріч з волонтерами Duke Gardens із м. Дарем, Північна Кароліна, США. Під час презентації на тему «Dobroslav’s parks: From Rubbish Landfills to Beautiful Art-Filled Community Parks and Gardens» було представлено історію Доброславської громади та трансформації занедбаних територій у красиві тематичні парки.

Особливо вразила слухачів розповідь про парк «Лісова пісня». Спочатку це місце було одним з найбільш занедбаних у Доброславі, зі сміттям і бур’янами. Однак завдяки зусиллям місцевої влади та громади, воно перетворилося на культурно-природний оазис.

Парк «Лісова пісня» – це етнопарк, створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки.

Презентація включала розповідь про видатну українську письменницю та поетесу Лесю Українку, найбільш відому за свою роботу “Мавка: Лісова пісня”.

Саме цьому твору було присвячено створення парку «Лісова пісня» в Доброславі. Тут встановлено скульптури головних героїв драми – Мавки і Лукаша, а також інших персонажів. Ці скульптури серед пишної зелені створюють затишну атмосферу, яка гармонійно поєднує мистецтво і природу.

Окрім скульптур, на території парку представлені інші елементи, пов’язані з українським життям: глечики, дерев’яні відра, вулики, млин, місток та інші.

Ця історія трансформації справила глибоке враження на американську аудиторію. Важливо і те, що зустріч пройшла в Міжнародний День друзів, темою якого в 2024 році була «Прийняття різноманітності, сприяння єдності», що підкреслило порозуміння між культурами.

Організатор відзначив високий рівень презентації та позитивний відгук від американської аудиторії, що є важливим кроком у просуванні Доброслава на міжнародній арені.

Перейти до вмісту