Прозорість і підзвітність: сьогодні обговорили доцільність витрачання бюджетних коштів громадами Одеського району

Досвід – це найкращий вчитель. Результати попередніх засідань обласної робочої групи “Прозорість і підзвітність” показали, що проблеми у цьому питанні у громадах є, і ми маємо детальніше вивчати кожну заплановану тендерну процедуру.

Сьогодні на зустріч з головами громад для надання методичної допомоги була запрошена начальник відділу моніторингу публічних закупівель Департаменту економічної політики та стратегічного планування Вікторія Дунаєвська.

🖋 Пані Вікторія підкреслила, що деякі громади нехтують Методикою розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженою у 2020 році Мінекономрозвитку.

Методика носить рекомендаційний характер, але у ній детально пояснено, як визначати потреби в закупівлях, робити технічний опис, аналізувати ринок, визначати умови оплати і праці, розраховувати очікувану вартість окремого предмету закупівлі.

Очільник Одеського району вкотре наголосив керівникам місцевих рад, що кожен запланований тендер буде детально розглядатись щодо обгрунтованості його ціни та доцільності проведення закупівлі.

Кошти місцевих бюджетів мають витрачатись тільки на пріоритетні потреби суспільства – на соціальне забезпечення населення та підтримку Збройних Сил України, наших захисників та захисниць. 🇺🇦

Перейти до вмісту